vineri, 15 februarie 2013

Produsele viţei de vie



Dacã aveţi posibilitatea, plantaţi o viţă de vie în grădina voastră
Aceasta este ultima noutate in medicina, care se pare ca lupta efectiv impotriva cancerului. Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase.
El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia.
De ce nu suntem la curent cu acest fapt? Pentru ca exista laboratoare interesate de fabricarea unei variante sintetice, ce le-ar aduce imense beneficii.
Gustul vinului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sã mancaţi pulpele, sa faceti suc, bauturi, serbet, patiserii etc. I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta consta in efectul produs asupra chisturilor si tumorilor.
Unii afirma ca este foarte eficient in toate tipurile de cancer.
Se considera, de asemenea, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care tine sub control infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv si adjuvant in bolile de nervi.
În Elveţia, unele terenuri au fost date în circuitul agricol, special pentru cultivarea viţei de vie.Elvetia, tara farmaceuticelor, a constatat ca e mai bine sa fie consumat in mod moderat vinul, nu medicamente ucigatoare.
Sursa acestei informatii este interesanta. Ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca, dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, incluzandu-le pe cel de colon, de san, de prostata, plaman, pancreas...
Componentele vitei de vie au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat in mod obisnuit in intreaga lume in scopul incetinirii cresterii celulelor canceroase.
Uimitor este si faptul ca acest tip de terapie, completata si cu extract de lamaie, nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afecteaza celulele sanatoase!
Institutul de Stiinte Medicale, Les Breuleux, Elvetia
                    
Uleiul din sâmburi de struguri
Se gaseste in supermarketuri.
Planta are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie", izvor al vietii.
Prima vie a fost cultivata - se pare - acum nu mai putin de 10.000 de ani si, de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii a dezvoltat pană la nivel de arta cultivarea strugurilor si transformarea lor in vin. Iar virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si folosite de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca, in acest domeniu, nu mai pot aparea noutati absolute.
Aceasta, pana cand atentia cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata "cariera" in domeniul medical.
"De vina" este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.
Un campion al anti-imbatranirii
Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, aspect datorat dificultatilor tehnologice de obtinere.
Initial, a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde.
Abia la urma a fost luat in vizor si de industria farmaceutica.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, ajuta la inhibarea reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand.
Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.
Cateva precizari
Cand vorbim despre efectele terapeutice, ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.
Mai exista un ulei rafinat din samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare.
Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim, in present, in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.
Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, sosuri, in diferitele feluri de mancare ce nu presupun prepararea la foc.
Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare sau in hrana.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Uleiul de struguri
O pavăză împotriva bolii
Bolile vasculare
- Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.
Bolile de inimă
- Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate.
Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.
Tumorile benigne
- Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
Infecţiile diverse
- Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomandă consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
Alzheimer
- La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos.
Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta.
Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva bolii Alzheimer.
Afecţiuni dermatologice
- Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei.
Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.).
Masajul facut dupa baie cu lei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.
Colesterol
- In 1993 a fost prezentat la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului.
Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani.
In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Varice şi hemoroizi
- Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase.
Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an).
Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
Arteroscleroza
- Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol.
Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.
Fragilitatea capilară şi fragilitatea vasculară în general
- Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine.
O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
Deficienţe imunitare
- Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului.
O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.
Artrita (reumatismul)
- Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor.
Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale.
Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie
- Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice).
Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic.
In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
Îmbătrânirea
- Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica.
La femei, ajuta la mentinerea echilibrulul hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine.
La barbati, previne impotenta vasculara.
La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
Vedere obosită
- Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient.
Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii.
Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
Boli care se tratează extern cu uleiul de sâmburi de struguri
Piele uscata si sensibila la frig
- La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri.
Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.
Piele cu tendinţă de îmbătrânire
- Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare.
Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii.
Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.
Ten uscat
- O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri.
Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.
Contraindicaţii...
Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putând, în aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu